Οι μεγαλοι ερωτες παντοτε τιμωρουνται

Η συγγραφέας στο πρώτο της μυθιστόρημα «Οι μεγάλοι έρωτες πάντοτε τιμωρούνται» πραγματεύεται δύσκολα θέματα όπως ο μοιραίος έρωτας, η αληθινή φιλία και ο άρρηκτος δεσμός μεταξύ μητέρας και κόρης. Με το σπάνιο συγγραφικό της ταλέντο, μιλά για τη μοναδική αυτή σχέση. Μια σχέση τρυφερότητας, φροντίδας, κατανόησης και αγάπης που λίγο πολύ όλοι έχουμε γευτεί. Και όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που μετατρέπεται η άλλοτε προστάτιδά της, στην «άλλη». Η σχέση μητέρας-κόρης μετατρέπεται σε σχέση προδοσίας, μια σχέση με  συναισθηματικό κενό.  

Στο βλέμμα της δεν υπάρχει πλέον η μητρική φιγούρα αλλά εκείνη η γυναίκα που γίνεται έρμαιο στα πράσινα μάτια του. Καταβροχθίζεται η ψυχή της ερωτευμένης Ανδριάνας από τη θηλυκότητα που αποπνέει εκείνη που την έφερε στον κόσμο και τους αναστεναγμούς της από τα χάδια του Ανδρέα. Η άνευ όρων υπακοή της στη φωνή του κάνουν την Ανδριάνα να τη μισεί ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει το πιο σημαντικό δίλημμα της ζωής της: 

Τον σαρωτικό έρωτα ή εκείνον που δεν θα στιγματίσει το «είναι» της  αλλά θα αποτελέσει το απάνεμο λιμάνι της. Να χωθεί στην ήρεμη αγκαλιά του Μάκη ή να χαθεί στο καταπράσινο λιβάδι των ματιών του Αντρέα; 

Είτε είσαι fun της ρομαντικής λογοτεχνίας είτε όχι πρέπει να το διαβάσεις και είμαι σίγουρη ότι προς τέλος θα έχεις νιώσει τα σκιρτήματα του δικού σου μοιραίου έρωτα που είτε έζησες είτε τον απαρνήθηκες ακολουθώντας τον δρόμο της λογικής. 

 Τελικά μπορούμε να πάψουμε να αγαπάμε εκουσίως ή είναι αναπόφευκτο να σερνόμαστε στα δίκτυα ενός ισοπεδωτικού, καταστροφικού έρωτα; 

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θα ξεχωρίσει γιατί μας θυμίζει ότι η αγάπη είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή μας και που τελικά μας κάνει να αναρωτηθούμε: 

Τι είναι πιο σημαντικό; 

Ο μοιραίος έρωτας ή ο έρωτας που αλλάζει τη μοίρα; 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Θα σε αγαπώ για πάντα, είσαι η ζωή μου» του είπε και βυθίστηκε στο καταπράσινο των ματιών του που τόσο λάτρευε να ταξιδεύει.

Ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι που ζει μια ήρεμη ζωή στην έπαυλή της στο Διόνυσο μαζί με την οικογένειά της γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της μέσα από μια μοιραία συνάντηση. Ενώ όλα μοιάζουν τόσο παραμυθένια, εκείνη πρέπει να τον μοιραστεί με ένα πρόσωπο που ποτέ δε φαντάστηκε ότι θα χρειαζόταν να μοιραστεί κάτι μαζί του, πόσο μάλλον τον πρίγκιπα του παραμυθιού που δεν ήρθε να τη πάρει πάνω στο άσπρο άλογο, αλλά τη μετέφερε σε ένα κόσμο που είτε μαζί, είτε χώρια εκείνη αργοπέθαινε. Σε έναν κόσμο που οι καλές στιγμές βάλθηκαν να τη στοιχειώνουν και να την πονούν πιο πολύ από τις κακές.

Ένας απρόσμενος έρωτας που την έκανε να μάθει να πονά και να της αποδείξει πως όλα στη ζωή είναι δανεικά, ακόμη και ο μεγαλύτερος έρωτας. Λάθη, πάθη, σκοτεινές συνομωσίες, αθεράπευτο μίσος, αγιάτρευτη αγάπη και ένας ωκεανός συναισθημάτων που την έπνιξε μέσα του κι εκείνη ούτε να σωθεί ήθελε, ούτε διαμαρτυρόταν. Αυτό που ζητούσε ήταν η ένωση, η ταύτιση, η θέληση για ζωή που μόνο εκείνος ήξερε να της προσφέρει.

Μια αγάπη που πέρασε από σαράντα κύματα για να φτάσει στην απόλυτη λύτρωση. Μια αθεράπευτη αγάπη που σε ταξιδεύει σε άλλο κόσμο εκεί που όλα είναι δυνατό να συμβούν. Μια αγάπη που ενώ είναι παραδεισένια σε βουτάει στην άβυσσο της κόλασης.

Η αγάπη τους.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευαγγελία Σοφρώνη κατάγεται από την πανέμορφη Νέα Λάμψακο στην Εύβοια, ενώ η καταγωγή των παππούδων της είναι από τη Μικρά Ασία. Είναι καθηγήτρια αγγλικών, έχει τελειώσει μετάφραση και υποτιτλισμό και τώρα είναι φοιτήτρια φιλολογίας. Είναι παντρεμένη και έχει τρία πανέμορφα παιδάκια. Αγαπά πολύ το διάβασμα και γράφει ασταμάτητα. Το “Οι μεγάλοι έρωτες πάντοτε τιμωρούνται” είναι το πρώτο της βιβλίο.