Ο Λεων του Πειραια

Ο τρόμος παρουσιάζεται συχνά με διαφορετική μορφή. Στη νουβέλα, «ο Λέων του Πειραιά» του Σωκράτη Μπουζούκα, ο τρόμος είναι βιολογικός. Ένα τέλειο βιβλίο για όποιον θέλει να βουτήξει τα δάκτυλά του στα βάθη του τρόμου και να πάρει ένα χορταστικό μεζέ. Η ιστορία που εκτυλίσσεται στο βιβλίο, είναι μια ανατριχιαστική αναφορά της εισβολής και των συνεπειών αυτής για την ανθρωπότητα, ενός αρχαίου ιού. Ο λοιμωξιολόγος Ιωάννης Πρέσσας με τον βοηθό του, Δημήτρη Πανάγο, θα πρέπει να παλέψει μέχρις εσχάτων για να βγάλει τη ζωή που ονειρεύεται για τον εαυτό του και για όλη την ανθρωπότητα από τον εφιάλτη που έχει νεκρικά αγκαλιάσει ολόκληρο τον πλανήτη. Απροστάτευτοι πολίτες, λανθασμένα ελπιδοφόροι ασθενείς ότι θα θεραπευτούν, κλιματική αλλαγή, έλλειψη νερού, απώλεια ηλεκτροδότησης, έλλειψη τροφίμων, αστοχία φαρμάκων ακόμη και πιθανότητα παγκόσμιας σύρραξης έσκασε μύτη στο κατώφλι της παράνοιας και του αφανισμού. Ένα μέντιουμ προειδοποίησε για τον απροσδιόριστο  κίνδυνο που θα χτυπούσε γρήγορα. Μια συμφωνία φρικτή συνοδευόμενη από θλίψη και απώλεια θα φέρει τη λύση; Ποιος είναι ο ρόλος του αγάλματος του Λέοντα του Πειραιά; Οι πιο απίστευτες τρομακτικές και αξέχαστες σκηνές του απόλυτου χάους που γεμίζουν τη φαντασία με τον απόλυτο τρόμο. Σκηνές που θα φαινόταν μυθικές όχι όμως σήμερα μετά από την επέλαση της πανδημίας COVID-19. Ένα βιβλίο που οι φανατικοί λάτρεις του τρόμου θα πρέπει να προσθέσουν στη συλλογή τους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η πρώτη που μίλησε φανερά για τα σημάδια ήταν η διάσημη αστρολόγος Μάγκι Χάρα  από την Βηρυτό. Προετοιμαζόταν να βγει σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Το έκανε κάθε χρόνο λίγο πριν το τέλος του έτους. Εκεί έλεγε τις προβλέψεις της για τη νέα χρονιά. Χιλιάδες άνθρωποι από τον αραβικό κόσμο την παρακολουθούν ενώ πολλοί αγοράζουν το βιβλίο της όπου προβλέπει τι θα γίνει το νέο έτος. Για πρώτη φορά η αστρολόγος ένιωθε ένα κόμπο στο λαιμό της πριν ξεκινήσει να λέει τηλεοπτικά τις προβλέψεις. Όμως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Θα έλεγε ότι είχε μάθει από την παρατήρηση που έκανε στα άστρα. Ήταν μέρος του χαρίσματος που διέθετε. Να λέει τα καλά και τα άσχημα. Τις προηγούμενες χρονιές μιλούσε για αισιόδοξα και χαρούμενα πράγματα. Φέτος όμως κάτι κακό πλησίαζε. Ο 22ος αιώνας και η νέα χρονιά δυστυχώς δεν θα ξεκινούσε καλά. Προέβλεπε ότι τον πρώτο μήνα του έτους κάτι σκοτεινό εμφανίζεται και θα καλύψει όλο τον κόσμο. Η ζωή των ανθρώπων θα αλλάξει άμεσα και δραματικά. Δεν μπορούσε να διευκρινίσει το είδος της απειλής. Αλλά θα χτυπούσε γρήγορα. Πίστευε ότι αυτή η απειλή βρισκόταν ήδη ανάμεσά μας. Πίστευε ότι σύντομα θα μας έδειχνε τη δύναμή της.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σωκράτης Μπουζούκας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή, αφού μόλις πρόσφατα βρήκε το θάρρος να το επιχειρήσει. Μέχρι σήμερα έχει  γράψει 3 βιβλία. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο Η αδελφότητα του Κθούλου. (Μυθιστόρημα κοσμικού τρόμου). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του.  Η εσχάτη πανδημία των τελευταίων ημερών του κόσμου. (Νουβέλα βιολογικού τρόμου.) Το 2022 κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο Ο λέων του Πειραιά. (νουβέλα βιολογικού τρόμου.) Επίσης έχει συμμετάσχει με ένα διήγημα του στο βιβλίο Παλιό ΠΑΣΟΚ Το ορθόδοξο και με ένα ακόμα διήγημα του στην συλλογή που κυκλοφορεί στα αγγλικά και στα ελληνικά με τίτλο Coronavirus an ancient or alien virus?. Συμμετοχή έχει με τρεις ιστορίες στην συλλογή Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΧ και Θρύλοι του Σύμπαντος Χ. Με ένα διήγημα έχει λάβει μέρος στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021 και 2022. Επίσης συμμετείχε και στην συλλογή Nocturnal Creatures της ομάδας Writing Nook.gr . Τελευταία συλλογή που συμμετείχε ήταν το Κοκτέιλ Φράουλα. Τέλος μια ιστορία του βρίσκεται στο περιοδικό NiMBUS τεύχος 26 που ήταν αφιερωμένο στον Λάβκραφτ. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές ιστοριών flash fiction που κυκλοφορούν σε free ebooks στο Facebook από την ομάδα Tales of the Mind Projects και τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας. Το προφίλ στο Facebook είναι Socratis Bouzoukas