Τα πολυχρωμα μπαλονια

Ένα πρωτότυπο παραμύθι, που δεν ασχολείται με μάγισσες και βασιλοπούλες αλλά με την αγαπημένη μας γιαγιά,  και το καταπληκτικό είναι ότι, μπορείτε να το απολαύσετε και στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

Μια γιαγιά είναι δώρο Θεού. Είναι εκεί όταν την χρειάζεσαι, σε κάθε στιγμή της ζωής σου και δεν συγκρίνεται με τίποτα στο σύμπαν!

Η ιστορία ξεδιπλώνεται σε μια  εξωτική χώρα, το Ντουμπάι και όσο το διαβάζουμε γνωρίζουμε και μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της περιοχής.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην ιστορία μας. Ο Ιάσωνας λατρεύει  πολύ τη γιαγιά του. Όμως έπρεπε να την αποχωριστεί για πολύ καιρό. Σε κάθε βήμα του η γιαγιά του είναι στη σκέψη του. Αδημονεί με λαχτάρα να την ξαναδεί. Αποφασίζει λοιπόν να της στέλνει ένα χρωματιστό μπαλόνι κάθε μήνα. Κάθε μπαλόνι μια ανάμνηση και μπόλικη αγάπη. ‘Έτσι νιώθει ότι την έχει κοντά του και μοιράζεται τις όμορφες στιγμές μαζί της.

Η Καλλιόπη Ράικου με «Τα πολύχρωμα μπαλόνια» της, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η γιαγιά δεν είναι απλά η μητέρα του γονέα μας αλλά κάτι πιο βαθύ, πιο δυνατό. Ένα ασφαλές καταφύγιο που τόση ανάγκη έχουμε όλοι. Ένα παραμύθι που αξίζει να μπει στη συλλογή μας για να μάθουν οι μικροί αναγνώστες -αλλά και να υπενθυμίσει σε εμάς τους μεγάλους- τι σημαίνει Γιαγιά και πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και Εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές πάνω στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη Θεραπευτική χρήση της Τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδόσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και κυρίως να παρατηρεί.