Το αλεπουδακι στον γιατρο

Είναι πολύχρωμο και επίκαιρο! Τι να πω για το παραμύθι; Ότι είναι απλό, περιεκτικό και δεν πλατειάζει με ανούσιες εικόνες και διαλόγους;

Η συγγραφέας με το αξιολάτρευτο και τόσο γλυκούλικο αλεπουδάκι αλλά και με την αγάπη, τη φροντίδα και τη μεγάλη αγκαλιά της μητέρας του, μεταφέρει στους μικρούς αναγνώστες την αξία της καθαριότητας των χεριών, που εμείς οι μεγάλοι είχαμε ξεχάσει και αναγκαστήκαμε να θυμηθούμε με μια τραγική πανδημία.

Με τον ευχάριστο και φιλικό τρόπο που η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της απολαμβάνουμε με κάθε λέξη, τις μυρωδιές τους δάσους και ξαναθυμόμαστε τι σημαίνει να είσαι μικρό παιδί.

Μας συνεπαίρνει ευχάριστα η ζωηρότητα και η εναλλαγή των χρωμάτων από την εικονογράφο Βάσια Παπαδοπούλου.

Ακόμη και το μέγεθος του παραμυθιού είναι το κατάλληλο για μια χορταστική ανάγνωση!

Να το ψάξετε και να το απολαύσετε γιατί το πλύσιμο των χεριών είναι ένα απλό αλλά σημαντικό μέτρο προστασίας του εαυτού μας αλλά και των γύρω μας από τους ιούς και τα μικρόβια!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα διασκεδαστικό, διδακτικό παραμύθι.

Μια φορά κι έναν καιρό μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος ζούσε η κυρά-Αλεπού με το μικρό αλεπουδάκι της. Ήταν τόσο μικρό που ακόμα δεν πήγαινε σχολείο. Συχνά-πυκνά όμως έκανε βόλτες μέσα στο δάσος παρέα με τη μαμά του. Ένα πρωινό λοιπόν, ξύπνησε και κρύωνε πάρα πολύ, είχε ρίγη…

-Μανούλα μου, δεν νιώθω καλά, είπε στεναχωρημένο το μικρό αλεπουδάκι…

Άραγε τι έπαθε το χαριτωμένο αλεπουδάκι μας…

                                           Θωμαή Τσιμερίκα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Χαλκιδικής, στο Κελλί Χαλκιδικής. Μένει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και εργάζεται ως Νοσηλεύτρια. Αγαπάει την ποίηση και το παραμύθι.

Συμμετείχε σε δύο φεστιβάλ παραμυθιού στην Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο, το 2018 με τα παραμύθια της” Ο Φένιος το ψαράκι ” και ” ο ήλιος που άργησε να ξυπνήσει». Έχει γίνει έκδοση ανθολογίου με τίτλο ” Ο πολύχρωμος κήπος των 50 παραμυθάδων”.

Συμμετείχε και στο δεύτερο, το 2019 με δύο παραμύθια ” ο Κοκός το σαλιγκάρι και η καλόκαρδη Βέφα ” και ” Το σκιουράκι και το ουράνιο τόξο ” καθώς και με έξι ποιήματα ” Τα πευταστέρια που έγιναν λουλούδια “, ” Ο αετός “, ” Ο γεροπλάτανος “, ” Όταν αρχίζει η μουσική “, ” Η άνοιξη “, ” Η μοναξιά και η χαρά”.

Έχει γίνει έκδοση ανθολογίου με τίτλο μικρά ημερολόγια λόγου . Συμμετείχε το 2020 στην παγκόσμια μέρα ποίησης ( γιορτή της ποίησης) με ποιήματά της. Έχει εκδοθεί συλλογικό ποιητικό λεύκωμα. Συμμετείχε με ποιήματα στην ραδιοφωνική εκπομπή ” Ποιητικό ρομάντζο ” το 2020 .Συμμετέχει συχνά με παραμύθι της, στο περιοδικό Κέφαλος και στο Λογοτεχνικό δελτίο, μηνιαία εφημερίδα Θεσσαλονίκης με παραμύθια και ποιήματα καθώς και στο λογοτεχνικό βήμα με ποιήματά της, εφημερίδα μέσω διαδικτύου.

Παρακολούθησε εξ’ αποστάσεως το σεμινάριο ποίησης το 2020 στη σχολή tabula rasa και φέτος παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως τα σεμινάρια στιχουργικής και για δεύτερη χρονιά συγγραφή παραμυθιού. Παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας. Στη σελίδα του internet ” έννεπε μούσα ” ανεβαίνουν παραμύθια της και ποιήματά.

Είχε παρακολουθήσει το 2019 -2020 μαθήματα Δημιουργικής γραφής στη Θεσσαλονίκη στη σχολή script and art.